NM-guld och brons till Alice och Vendela

Alice Tapper klappar om sin Doge Dogelito efter NM-guldet i lag.

NM fortsätter i bästa stil för JumpClub-ryttarna som är på plats. I dag blev det guld i lag för ungdomsryttarna där Alice Tapper ingår. Juniorlaget, med Vendela Lindestam, tog brons efter en spännande omhoppning.

Ungdomsryttarnas lagguld var det första vid NM för de svenska hoppryttarna. Det säkrades efter en felfri andra omgång och Sverige slutade på totalt 5 fel, som man hade med sig från första omgången.

Alice Tapper och Doge Dogelito inledde med ett nedslag i första rundan, men var felfri i den andra och därmed har hon ett bra utgångsläge inför den individuella fortsättningen där ryttarna tar med sig felen från de båda lagomgångarna.

För juniorerna blev det en spännande duell om bronset med Finland. Vendela Lindestam och Geena Davis hade åtta fel i första omgången och fyra i den andra. Totalt slutade det svenska laget på tolv fel efter de två omgångarna – samma som Finland. I omhoppningen hade de svenska ryttarna noll fel och tog därmed bronset. Geena var dock inte riktigt med på noterna i omhoppningen och Vendelas resultat fick räknas bort – men det gjorde ingenting eftersom det räckte till medalj ändå.

Totalt har Vendela med sig tolv fel in i fortsättningen av NM.

Här hittar du alla resultat
Här kan du se livesändning från NM

Speak Your Mind

Samarbetspartners