NM-brons till Ingrid

Ingrid Ravik och Atterory Bye Bye Love fick med sig två bronsmedaljer hem från NM. Dels i lag och dels individuellt – där de var bästa svenska ekipage.

JumpClubs skickliga ponnyryttare Ingrid Ravik red till sig en individuell bronsplats vid NM i Hammarö efter en spännande omhoppning.

Ingrid och Atterory Bye Bye Love låg i delad ledning tillsammans med tre andra ryttare inför dagens avslutande rundor över 1.25-hinder. Efter första omgången var det bara Ingrid och norskan Andrea Bech som var fortsatt felfria då övriga två hade ett nedslag var.

I den sista omgången såg det ut att gå vägen igen för Ingrid och ”Lovis”, men tyvärr föll det tredje hindret från slutet av en liten touch från Lovis hovar. Då norskan än en gång var felfri gick guldet till henne, medan Ingrid fick ladda om inför omhoppning om silver- och bronsmedaljer mot en dansk och en norsk ryttare.

Danskan Annestine Kibech Hansen inledde omhoppningen och var snabb – och felfri. Norska Sanne Sörli red ännu snabbare, men hade fyra fel. Ingrid var sist ut och valde att i första hand satsa på en felfri ritt. Det lyckades och bronset var bärgat då hon var drygt två sekunder långsammare än danskan.

Därmed fick Ingrid med sig två bronsmedaljer med sig hem, både i lag och individuellt. För Hilda Denkert blev det till slut en 14:e plats i NM efter två nedslag i varje finalomgång.

Här hittar du alla resultat
Här kan du se livesändning från NM

Speak Your Mind

Samarbetspartners