Ingen final för Casanova

Under unghäst-VM var Casanova i en bom – den föll – och därmed blev det ingen final. Men insatserna i belgiska Zangersheide var ändå väldigt bra, och det lovar gott inför framtiden.
– Han var verkligen fantastisk, tyckte Rebecca Milton.

Det var ingen lätt uppgift för de 6-åriga hästarna under unghäst-VM i Zangersheide. Inte mindre än 261 hästar kom till start i det första kvalet, en 1.30-hoppning som reds i två faser. Rebecca och Casanova (val, f-11 e. Chacco-Blue-Quidam de Revel, äg. Jumper Horses Sweden AB) var felfria i första fasen och red en fin runda i den andra. Tyvärr snuddade Casanova en bom och det blev fyra fel i mål. Tiden hade räckt till placering, men nu blev det i stället en plats längre ner i resultatlistan.

Andra kvalet reds också i en 1.30-hoppning, men nu var det bedömning A:0. Här var Rebecca och Casanova felfria och tiden tillräckligt bra för att räcka till placering. Ekipaget var också bästa av de svenska ekipagen. Totalt räckte det dock inte till en plats bland de 40 bästa som fick rida vidare i finalen.

Rebecca avstod också från att rida tröstfinalen, fler uppgifter väntar för denna talangfulla unghäst.

– Det här var en mycket bra erfarenhet för både häst och ryttare och båda gjorde det väldigt bra, berömde Sylve som fanns på plats under VM-veckan.

För Casanovas del återstår en stor uppgift i år – Elmia sista veckan i oktober. Han var med redan förra året och gjorde det bra då han tog sig till final efter idel felfria kvalrundor.

Så här såg det ut när Rebecca Milton och Casanova red andra kvalet i unghäst-VM.

Speak Your Mind

Samarbetspartners