Debut för Rebecca i unghäst-VM

Mysstund i stallet. Casanova gillar att vara på tävling.

Förra året var Rebecca Milton med på unghäst-VM i belgiska Zangersheide – som hästskötare. I år rider hon själv och har med sig Jumper Horses Swedens 6-åring Casanova.
– Det är jätteroligt att vara här och det är otroligt skönt att jag var med Linn förra året så man vet lite mer hur det fungerar, berättar Rebecca.

Ge mig godis nuuuu!

Casanova (val, f-11 e. Chacco-Blue-Quidam de Revel, äg. Jumper Horses Sweden AB) har varit på Rekasta sedan han var femår. Från början var han ganska liten, men har hela tiden haft mycket motor, egen vilja och en ambition att alltid vara felfri. Han har därför, tack vare bra utbildning, utvecklats till en riktig storhoppare.

Under 2017 har han varit felfri i de flesta starter han har gjort. Han tog sig till final i Scandinavian Open i Falsterbo, men rev tyvärr sista hindret efter en i övrigt jättefin runda. De fina resultaten gjorde att han blev uttagen till Unghäst-VM, som alltid avgörs i belgiska Zangersheide i slutet av september.

Rebecca, Casanova och Tova Ottosson – som är med som hästskötare – åkte redan i måndags för att komma fram i tid och få möjlighet att låta Casanova vänja sig vid miljön.

– Han åker väldigt snällt så resan ner gick bra. Här på tävlingsplatsen är han väldigt glad och pigg. I vanliga fall brukar vi nästan få släpa runt honom när vi är ute och går, men här nere är det tvärt om att vi måste bromsa, berättar Rebecca.

Tova och Casanova när det var dags att åka från Rekasta i måndags.

Rebecca har hunnit rida honom lite för att förbereda för första starten på torsdagen. 6-åringara hoppar två kval i 1.30-klasser och de som tar sig vidare till final får rida 1.35. Men det är 260 hästar till start i 6-årsklassen, och 40 som går till final, så det blir ingen enkel match.

– Men han känns väldigt fin att rida här nere och jag ser verkligen fram mot att få börja tävla honom här, konstaterar Rebecca.

Här hittar du start- och resultatlistor till unghäst-VM

Här hittar du webb-TV från unghäst-VM

Sylve och Rebecca kollar in ett av alla hinder som kommer att vara med på unghäst-VM.

Speak Your Mind

Samarbetspartners