Debut för Rebecca i unghäst-VM

Förra året var Rebecca Milton med på unghäst-VM i belgiska Zangersheide – som hästskötare. I år rider hon själv och har med sig Jumper Horses Swedens 6-åring Casanova. – Det är jätteroligt att vara här och det är otroligt skönt att jag var med Linn förra året så man vet lite mer hur det fungerar,… Läs mer »

Fina framgångar för ”Astrid” i Belgien

För närvarande är Team SMS Astrée de Burgo i Belgien hos landslagsryttaren Angelica Augustsson-Zanotelli för träning och tävling, och det går bra för ekipaget. I helgen blev det en tredjeplats vid 7-årsfinalen i belgiska Bonheidens 3* tävlingar. Astrée de Burgo (sto, f-10 e. Kannan-Socrates de Chivres, äg. Team SMS) var tillsammans med Linn Backman bästa… Läs mer »

Linn bytte Rekasta mot Davenport Stables

Direkt efter årets tävlingar i Falsterbo bytte Linn Backman ut Rekasta och Enköping mot Cheshire i nordvästra England. Men arbetsuppgifterna är ungefär samma – även om mycket annat är nytt. – Egentligen gör jag samma sak som tidigare – jag rider, konstaterar Linn. Efter fyra år på Rekasta var det dags att byta miljö. Linn… Läs mer »

Lär dig mer om foder

Alla vet att rätt foder är viktigt för att hästen ska må bra och utvecklas. Men det är inte alltid lätt att göra rätt. JumpClub träffade RS Mustangs foderexpert Elisabeth Pedersen och pratade om varför grovfoder är viktigt, hur man ska göra med foder till magra/feta/lata/heta hästar. Lyssna och lär!

Träna hoppstyrka som Angelica Augustsson-Zanotelli

Det är en konst att få hästen att arbeta på rätt sätt. Ofta blir det svårare att få den till ett bra arbete när det är hinder och bommar inblandade. Här kan du se hur Angelica Augustsson-Zanotelli föredömligt jobbar med Astrée de Burgo. För att hästen ska bli starkare och orka mer gäller det att… Läs mer »

Många var med på JumpClub-dagen

I samband med årets sista tävling på Rekasta hölls JumpClub-dagen, där många ville lyssna på dagens olika miniseminarier. I samband med ombyggnaderna mellan klasserna passade Sylve på att intervjua olika personer i spännande ämnen. Elisabeth Pedersen från RS Mustang fick berätta om foder och gav de intresserade åhörarna många tips om vad som är bra… Läs mer »

Härlig EM-vecka för Lotta

En fantastisk EM-vecka i Göteborg är över med bland annat guld individuellt till Peder Fredricson och silver till det svenska hopplaget. Lotta Björe har i egenskap av expertkommentator hos SVT följt tävlingarna på nära håll. – Det har varit många dagar och många timmar, men också en otrolig vecka. Det känns väldigt stort att ha… Läs mer »

Höstens Sylveträningar

Sylve kommer att ha veckoträningar under hösten. Se till att du anmäler dig. Träningarna sker främst dagtid men det finns också två grupper 17 och 18. Du anmäler dig till fyra respektive tre träningar i taget. Första omgången är i september; 6, 13, 20 och 27. Nästa omgång är i oktober; 4, 11, 18 och… Läs mer »

Kurser på Rekasta

Sylve har kurs i mitten av september och oktober. 15-17 september Kurs för Sylve. Öppen för ponny- och hästekipage som tävlar minst Lätt A/1.20-nivå. 13-15 oktober Kurs för Sylve. Öppen för ponny- och hästekipage som tävlar minst Lätt A/1.20-nivå. Kursupplägget anpassas efter häst/ponny och ryttare för att ge bästa möjliga resultat. Kurserna inleds med samling… Läs mer »

EM-succé för Alice

För 19-åriga Alice Tapper blev årets ungdoms-EM i slovakiska Samorin en häftig upplevelse. Tillsammans med sin Doge Dogelito red hon bara bättre och bättre, och avslutade EM-finalen med att vara en av fyra felfria – och bli bästa svensk på 13:e plats. – Jag har knappt smält det här än, jag hade verkligen inte de… Läs mer »

Samarbetspartners

Sponsorer