Spännande 5-årssäsong väntar

Unghästarna på Rekasta har precis fyllt 5 år nu när det har blivit 2018 och ska snart sättas igång igen efter vintervilan. Här berättar Sylve hur de har utvecklats under sin fyraårssäsong. ”Oj vad tiden går fort, våra ”bebisar” har nu blivit 5 år och är inte så små längre. Det är roligt att titta… Läs mer »

Välkommen på årsmöte

Boka in söndagen 28 januari. Då håller JumpClub Ridsportförening årsmöte. Alla medlemmar för 2018 samlas i caféet på Rekasta 18.00 för sedvanliga årsmötesförhandlingar. Mer information kommer.

Träna med JumpClub – sitsträning

Nu när tävlingssäsongen är slut är det ett utmärkt tillfälle att lägga ner extra mycket jobb på att träna dig själv. För erkänn att det inte skulle skada med lite stadigare skänklar, mer stilla hand och bättre balans. Det är inte bara hästen som måste vara vältränad, även du behöver jobba för att utveckla din… Läs mer »

Kurser på Rekasta

Nu är det dags att börja planera för vårsäsongen 2018. Sylve har flera igångsättningskurser under januari för den som vill få en bra start på nästa tävlingsår. FULLBOKAD 21-22 januari Igångsättningskurs för Sylve. Kursen är öppen för ponny- eller storhästekipage som tävlar minst Lätt A/1.20-nivå. Kursen är en igångsättningskurs inför säsongen och kommer därför att… Läs mer »

Hemligheten med hoppning

Hur fungerar det egentligen när hästen hoppar? Eurosport har tagit fram en film där man visar hemligheterna. En bra film som även den rutinerade ryttaren bör titta på. Det är tyska storstjärnan Daniel Deusser som är förebild när bland annat den ultimata avsprångspunkten visas, liksom hur hästen måste ha rätt balans för att hoppa hindret… Läs mer »

Träna med JumpClub – rida med enhandsfattning

Dags för ett nytt träningstips så här i höstrusket. Den här gången visar Sylve hur man kan träna sin och hästens kommunikation genom att rida med båda tyglarna i en hand. Inte alltid så lätt som det låter.

SM-silver till Ebba

Ebba Lindbergson och Munsboro Cross red hem SM-silver i kategori C, men det var mycket nära att det blev ett guld. Nio ekipage från JumpClub tog sig till SM-final vid mästerskapet för ponny- och childrensryttare vid tävlingarna i Billdal. Bäst lyckades Ebba Lindbergson och Munsboro Cross, som var ett av endast två ekipage som red… Läs mer »

”Det har bjudits på fantastisk hoppning”

Den andra upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show är över och Sylve kan se tillbaka på en vecka med många höjdpunkter. – Det har bjudits på fantastisk hoppning, och extra roligt är förstås att många av våra ryttare har gjort det så bra, berömmer Sylve som har varit tävlingsledare för en hektisk vecka. När Sylve… Läs mer »

Frida finalvinnare på Elmia

Vilken tävling – och vilka resultat. Årets Elmia Scandinavian Horse Show blev en stor framgång för JumpClub-ryttarna där Frida Grinbaums seger i finalen av Volkswagen Rising Star kanske var den allra största. Fullsatta läktare, ett startfält som vi nog aldrig sett på en nationell tävling i Sverige tidigare, spännande clinics och massor med fina hästar… Läs mer »

Många kvalade till Elmia

Nu startar årets upplaga av Elmia Scandinavian Horse Show. Många JumpClub-ryttare finns med i startlistorna – med goda chanser på toppresultat. Förra året var det premiär för en ny stortävling i Sverige – Elmia Scandinavian Horse Show. Tävlingen fick många lovord, och i år är den ett snäpp större med fler klasser och stora prispengar…. Läs mer »

Samarbetspartners

Sponsorer