Fina finalplatser i Falsterbo

Det går bra för JumpClub-ryttarna Rebecca Milton och Stina Lillje vid de stora tävlingarna i Falsterbo. Båda har kvalat in flera hästar till finalerna senare i veckan. Stina Lillje inledde redan under helgen med att rida dubbelt felfritt med sin 7-åring For Killy och kvalade därmed in till finalen som avgörs senare i veckan. Under… Läs mer »

NM-brons till Ingrid

JumpClubs skickliga ponnyryttare Ingrid Ravik red till sig en individuell bronsplats vid NM i Hammarö efter en spännande omhoppning. Ingrid och Atterory Bye Bye Love låg i delad ledning tillsammans med tre andra ryttare inför dagens avslutande rundor över 1.25-hinder. Efter första omgången var det bara Ingrid och norskan Andrea Bech som var fortsatt felfria… Läs mer »

NM-guld och brons till Alice och Vendela

NM fortsätter i bästa stil för JumpClub-ryttarna som är på plats. I dag blev det guld i lag för ungdomsryttarna där Alice Tapper ingår. Juniorlaget, med Vendela Lindestam, tog brons efter en spännande omhoppning. Ungdomsryttarnas lagguld var det första vid NM för de svenska hoppryttarna. Det säkrades efter en felfri andra omgång och Sverige slutade… Läs mer »

Jenny red hem 10 000 i JumpClub Grand Prix

Det blev en perfekt avslutning på vårens och sommarens tävlingar på Rekasta när 1.40-hoppningen JumpClub Grand Prix avgjordes på onsdagseftermiddagen. 10 000 kronor i förstapris väntade på vinnaren – och det var millimetrar från att det blev en hemmaryttare som vann. Under maj och juni har det arrangerats inte mindre än åtta tävlingsdagar i hoppning,… Läs mer »

NM-brons i lag – och ledning individuellt för Ingrid

Nordiska Mästerskapen har börjat bra för JumpClub-ryttarna. I dag tog det svenska D-ponnylaget brons, där både Hilda Denkert och Ingrid Ravik ingår. Dessutom leder Ingrid individuellt. Nordiska/Baltiska mästerskapen avgörs på Equality Lines fina anläggning i Hammarö. Tävlingarna inleddes under onsdagen med uppvärmningshoppning för ponnyer och children-ryttare, och i dag avgjordes lagtävlingarna. De båda JumpClub-ryttarna Hilda… Läs mer »

Sommarlov väntar för 4-åringarna

Rekastas unghästar har tävlat färdigt för våren. Nu väntar ett skönt sommarlov i sex veckor innan det är dags att börja arbeta igen. ”Examen” blev kvalet till Falsterbos 4-årschampionat i mitten av juni på Rekasta. De tre hästarna gjorde alla var sin bra runda, men fick inte tillräckligt med poäng av domarna för att kvala… Läs mer »

Fyra JumpClub-ryttare till NM

När nordiska mästerskapen avgörs i Hammarö i månadsskiftet juni/juli är inte mindre än fyra JumpClub-ekipage uttagna. Dessutom har vi ett femte ekipage som reserv. På Equality Riders fina anläggning i Hammarö kommer årets nordiska mästerskap att avgöras 28 juni-2 juli. Allt från B-ponny till U25-ryttare, och dessutom i både dressyr och hoppning. Alice Tapper och… Läs mer »

Unghästens utrustning

Vi har följt Rekastas tre fina 4-åringar under våren, och ska i dag titta närmare på deras utrustning. För det är viktigt att göra rätt från början. Att ha rätt bett är en förutsättning för att hästen ska kunna ridas ordentligt. Ett normalt två- eller tredelat bett i normal tjocklek och med fasta eller rörliga… Läs mer »

Besvikelse på Strömsholm

Årets SM-laghoppningar på Strömsholm blev inte riktigt vad JumpClub-ryttarna hade hoppats på. Ponnylaget tog en femteplats i finalen och storhästlaget kom på 13:e plats i semifinalen. – Klart att vi inte var nöjda med vårt resultat, men ibland är det så här i vår sport. Man lyckas inte alltid, konstaterade Sylve. Ponnylaget inledde med sin… Läs mer »

Viktig laghelg för JumpClub-ryttarna

Nu ska det avgöras. Kan JumpClubs ponnyryttare försvara sitt SM-guld, och kommer storhästlaget att ta sig till en final i Falsterbo? Till helgen väntar spännande hoppningar på Strömsholm – så kom och hjälp till att heja fram lagen. För storhästlaget väntar semifinal, tillsammans med 14 andra lag. Ett ekipage i laget rider 1.30-hoppning, övriga 1.40…. Läs mer »

Samarbetspartners

Sponsorer